Geschiedenis:


Geschiedenis Fakir:

Een fakir is een soefistische en soms ook hindoeïstische asceet die vooral voorkomt in India. Het woord komt van het Arabische woord faqir, dat arme betekent.

Zij staan lokaal bekend als wondermensen, treden in de praktijk vaak op als goochelaar. De bekendste vertoning is het nemen van een touw en dit rechtop in de lucht laten staan. Andere stereotiepe voorbeelden zijn die van de fakir die in kleermakerszit achter een mandje zit, waaruit een slang verticaal omhoog komt terwijl de fakir op een fluit blaast, en het zonder verwonding liggen op een spijkerbed.

 

Keywords fakir: fakir inhuren,fakirshow, fakir boeken, fakir 1001 nacht, fakir spijkerbed,fakir vuurspuwen, fakir boekingskantoor, fakir Nuno


Mentalisme:

Mentalisme is een vorm van amusement waarbij de artiest (mentalist) de illusie wekt dat hij over buitengewone mentale vaardigheden en vermogens beschikt. Daarbij kan het gaan om beïnvloeden, voorspellen en gedachtenlezen, maar ook om een uitzonderlijke vaardigheid in het uitvoeren van rekenkundige bewerkingen en het onthouden van gegevens.

De beste mentalisten maken een grote indruk op het publiek. Door het veelvuldig gebruik van vrijwilligers voelen toeschouwers zich persoonlijk betrokken bij de act. Een terugkerend artistiek thema is de grote potentie van het menselijke denkvermogen.

De wortels van mentalisme liggen in de 19de eeuwse goochelkunst. Sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een op zichzelf staand genre. Waar een goochelaar zich vooral bedient van vingervlugheid en mechanische trucage, ligt de nadruk in een mentalisme-act op mentale vaardigheden zoals hypnose, intuïtie, psychologisch inzicht en geheugentechniek. Door een opeenstapeling van methodes is het voor een niet-ingewijde moeilijk om de act te verklaren.

Een mentalist is met name bezig in het opbouwen van suggestie. Hierdoor wordt het geloven in esoterische fenomenen aan de kaak gesteld. Kenmerkend voor deze theatervorm is het element van mysterie: de mentalist zal misschien hints geven hoe hij het doet, helemaal zeker is het publiek nooit.

Specifieke thema's waar de mentalist naar kan verwijzen zijn: Neuro-Linguïstisch Programmerenlichaamstaalconditionerenhypnose, suggestie, magisch denken, telepathie, telekinese, psychokinese, onontdekte krachten, zintuigen.

Mentalisme kan sterke tegenwerpingen oproepen in de media en in kringen van traditionele goochelaars, religieuze leiders en sceptici. Critici stellen dat er, puur voor amusement, wordt gespeeld met geloofsovertuigingen. Zo kan het publiek overtuigd raken van zaken die uit moreel of wetenschappelijk oogpunt verwerpelijk zijn. Uitgangspunt van mentalisme is echter dat de toeschouwer kritisch genoeg is om de act te herkennen als amusement en onderscheid kan maken tussen theater en werkelijkheid.

In de Benelux is er op dit moment één vakorganisatie die Nederlandstalige mentalisten verenigt. Deze organisatie is opgericht op 19 november 2009 door de Belgische mentalist Bart Nijs. De voorlopige naam van deze organisatie is Mentalismus. Voorlopig telt deze organisatie alleen Vlaamse mentalisten waaronder een aantal bekende namen zoals Vincent, Jan Bardi en Kurt Demey (De Gehoornde Man).

In Nederland worden mentalisten meestal lid van goochelverenigingen onder de Nederlandse Magische Unie.

 

 

 

Mentalist Nuno
Mentalist Nuno

Keywords mentalisme: mentalisme show inhuren, mentalist boeken, mentalist Nuno, mentalisme show, mentalist worden, mentalist boekeingskantoor, hypnose show inhuren

 


Vuurspuwen:

Vuurspuwen (ook vuurvreten) is een act waarbij de artiest met de mond brandstof(meestal paraffineolie) sproeit, die met een fakkel of andere vuurbron tot ontsteking wordt gebracht. Het effect is een spectaculaire steekvlam. Vuurspuwen wordt vaak gebracht in combinatie met Jongleren

Alhoewel vuurspuwen niet moeilijk is, is het zeker gevaarlijk, niet in de laatste plaats omdat de brandstoffen giftig en kankerverwekkend kunnen zijn. Een speciale olie die veel gebruikt wordt is zogenaamde Romeinse olie, die als voordeel heeft dat alle giftige stoffen er uitgehaald zijn. 

Om de vlam van de fakkel te doven, wordt deze vaak in de mond gebracht. Dit onderdeel wordt wel vuurvreten genoemd.

Het vuurspuwen wordt vaak toegeschreven aan magische wezens, zoals draken.

 

Nuno vuurshow
Nuno Vuurshow

Keywords vuurshow: vuursow boeken, vuurshow inhuren, vuurspuwer boeken, vuurshow Nuno, vuurspuwer huren, vuurspuwer show, kerst entertainment

 

Keywords Nuno : Nuno huren, Nuno inhuren, Nuno boeken, boekingen Nuno, artiestenbureau Nuno, artiestenburo Nuno, prijs Nuno, boekingskantoor Nuno,fakir show inhuren

 

Fakir Nuno

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.

The contents you are looking for have moved. You will be redirected to the new location automatically in 5 seconds. Please bookmark the correct page at http://mentalistnuno.com
Free Translation Widget
artiest inhuren
Artiest huren
Artiest boeken
Vuurspuer huren

-Mentalist

-Fakir show

-Vuur show

-Reptielen show

-Animatie

-Themafeest

-Workshop


 

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen:
Naam:
E-mail adres:
 
Twitter Fakir Nuno
Follow Mentalist Nuno op Twitter